Reporters van de week: Mahdi en Sef

Goede morgen allemaal,

Vandaag is het de beurt aan Sef en Mahdi om te vertellen over de voorbije week. De schrijf- en leeslessen blijven gewoon verder gaan. We oefenen super flink om mooi te schrijven en om steeds vlotter te gaan lezen. We mochten deze week weer om beurt bij juf Julie gaan lezen en ze was blij om te zien dat heel wat kindjes een knappe stap vooruit maakten bij het lezen. Oefenen loont dus!! Bij de rekenlessen worden de oefeningen nog steeds moeilijker. Deze week moesten we oefeningen doen zoals 8+2+5 en oefeningen als 20-13. Niet gemakkelijk voor sommige kindjes!

Gelukkig werken we niet alleen in de klas maar doen we ook nog heel wat andere dingen: we kregen een nieuwe plaats in de klas, we gingen met iedereen samen naar de bieb en ook in onze eigen schoolbieb mochten we nieuwe boeken gaan kiezen. Veel leesvoer om veel te kunnen oefenen.

We knutselden ook rond Pasen: vorige vrijdag moesten we onze ballon helemaal inpakken met krantenpapier en heeeeeel veeeeeeeel lijm. Na een aantal dagen drogen konden we vandaag aan de slag om onze Paaskip een kleurtje te geven. Morgen brengen we de laatste versieringen aan en dan is de kip klaar om mee naar huis te gaan.

Geniet allemaal van de vakantie. Veel spelen, veel ontspannen, maar toch ook af en toe een beetje oefenen voor school (lezen, bingel, splitsen, …) zodat we na de vakantie weer flink verder kunnen werken.

Groetje van Mahdi en Sef

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»