Reporters van de week: Line en Lynn

Beste mama’s en papa’s,

Het is onze beurt om te vertellen over de voorbije tijd in het 1ste leerjaar. We blijven uiteraard ontzettend veel oefenen om steeds vlotter te lezen. Moeilijke woorden met aai, ooi en oei; woorden met doffe e zoals moeten; verkleinwoorden; … Ook begrijpend lezen wordt wel wat moeilijker. Ze proberen ons te foppen in ons boekje door kleine foutjes in de zinnetjes te zetten. Wij moeten dan de juiste zinnen zoeken. Om ons lezen nog vlotter te laten verlopen, gaan we vanaf nu ook geregeld oefenen met onze meters en peters van de 6de klas.

Ook bij rekenen blijven we sprongen vooruit maken. Splitsen doen we nu al tot aan de 10. Dit blijven we oefenen tot we het super vlot kunnen. We leren ook verder oefeningen uit te rekenen tot aan de 20. Opdrachten als 10 + 3 of 5 + 10; maar ook 12 + 5 of 6 + 11. Maar ook min komt aan bod: 15 – 3, maar ook al 15 – 13. Moet ons groepje van 10 weg? Of  mag het blijven staan. Niet gemakkelijk allemaal!!

In maart is het ook jeugdboekenweek, dus ook daar hebben we al heel wat mee gedaan. We hebben ons verkleed in helden en schurken, we prikten een masker uit, de juf las een boek voor van Michiel de superheld.

En we maakten ook kennis met Esmaa, een meisje uit het boek 1001 paarse djellaba’s. De juf voorzag heel wat fijne activiteiten: er was een tafel met allerlei Marokkaanse spulletjes ( kruiden, tajine, djellaba’s,…). We mochten proeven van lekkere Marokkaanse gebakjes van de mama Alina en de mama van Jessim kwam lekker muntthee maken in de klas. Niet iedereen vond dat even lekker, maar iedereen deed flink z’n best om te proeven. Daarna konden we smullen van een lekkere Marokkaans ‘gaatjes-pannenkoek’. Nogmaals dikke dank je wel voor de mama’s en papa’s die ons hielpen bij dit thema.

We ontdekten deze week dat Jade na de grote vakantie met haar gezin naar Polen gaat voor het werk van de papa. We zochten Polen dan ook even op de wereldkaart. Ook Rusland en Oekraïne kwamen uiteraard ter sprake. Ook die landen vonden we op de kaart.

Zo, we zetten nog enkele foto’s hier om jullie te laten genieten van de fijne tijd in onze klas. De andere foto’s verschijnen binnenkort op de website.

Groetjes van

Line en (jarige) Lynn

Weekverslagje

Alweer eventjes geleden dat jullie iets hoorden vanuit het 6de leerjaar. Toch hebben we niet stilgezeten hoor! Integendeel… We waren vooral in de ban van

Lees meer»

Mega Speelstad!

Vanmorgen vertrokken de Beren van juf Kris, de Vissen van juf Els en de Olifanten van juf Georgina op schoolreis. Samen gingen we de Mega

Lees meer»