Reporters van de week: Bent en Julie

Het is weer even geleden dat jullie bericht kregen uit onze klas. We hebben wel niet stil gezeten intussen. Bij de lees- en schrijflessen hebben we heel wat nieuwe letters geleerd: de w, de o, de a, de u en de j. We kunnen die intussen al flink lezen en schrijven. Knap hoor!!

Tijdens de rekenlessen zijn we heel veel aan het oefenen om plus en min te doen tot aan de 6 en de getalletjes tot 6 te splitsen. Vandaag hebben we die splitsingen op een heel leuke manier geoefend: we kregen elk 4 letterkoekjes die we moesten verdelen in 2 groepjes. We mochten er telkens 1 opeten, zodat we andere groepjes moeten maken. We leerden vandaag ook weer een nieuw cijfertje: de 8. Wibbel vond de 8 bij een reus die eigenlijk een slapjanus was.

Ons wero-thema van Hans en Grietje is helemaal gedaan, dus daar maakten we al een toets van. Nu zijn we aan de slag gegaan in ons nieuw boekje over Sint en Piet.

Tussendoor zingen we af en toe een sinterklaasliedje of mogen we naar een filmpje van de sint kijken. Heel leuk allemaal en we tellen al af tot de sint bij ons komt.

Zo, dit was het voor vandaag.

Tot de volgende keer!!

Bent en Julie

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»