Reporters van de week: Ayush en Jessim

Dag mama’s en papa’s,

We hebben weer niet stil gezeten de voorbije week. Net voor de vakantie hebben we onze paaskip helemaal afgewerkt met snaveltjes, pootjes, een kam en een grote strik. Jullie hebben onze kunstwerken thuis zien verschijnen.

Nu is de paasvakantie gedaan en is het weer tijd om er in te vliegen. Vooral voor de rekenlessen is het een heel belangrijke periode. We leren om over de tien te rekenen. We hebben daarvoor 3 belangrijke stappen. De eerste is de grappigste: we moeten en 10-worst maken. Wat dat is vraag je maar eens aan zoon- of dochterlief. De tweede stap is de splitsing. Wie die nog niet zo vlot kan, oefent hier best nog wat voor. De laatste stap is de uitkomst berekenen. Een hele boterham dus!! We oefenen hier heel veel op, zodat we dit vlot kunnen.

De taallessen gaan gewoon rustig verder. Lezen, oefeningen maken, schrijven, … Met steeds meer en moeilijkere woorden.

We mochten ook in groepen aan de computer werken. Wat we daar maakten is nog een verrassing, maar binnenkort krijgen jullie dit wel te zien.

Vandaag was het wel echt een topdag in de klas: we maakten onze eigen pasta. De klasgroep was verdeeld in 3 groepen: groep 1 kneedde de deeg, groep 2 mocht de pastadeeg uitrollen en er slingers van maken en groep 3 mocht tomaatjes en knackworstjes snijden en kaas raspen. We werkten met een doorschuifsysteem zodat iedereen alles eens kon doen. Daarna was het smullentijd!!! Een beetje pasta, een beetje toppings (iedereen mocht vrij kiezen) en eten maar. Onze buikjes zaten zo vol dat we ons fruitjes niet meer helemaal op kregen.

Zo, dit was het verslag van de voorbije (korte maar krachtige week).

Tot snel

Ayush en Jessim

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»