Reporters van de week: Ayush en Jessim

Dag mama’s en papa’s,

We hebben weer niet stil gezeten de voorbije week. Net voor de vakantie hebben we onze paaskip helemaal afgewerkt met snaveltjes, pootjes, een kam en een grote strik. Jullie hebben onze kunstwerken thuis zien verschijnen.

Nu is de paasvakantie gedaan en is het weer tijd om er in te vliegen. Vooral voor de rekenlessen is het een heel belangrijke periode. We leren om over de tien te rekenen. We hebben daarvoor 3 belangrijke stappen. De eerste is de grappigste: we moeten en 10-worst maken. Wat dat is vraag je maar eens aan zoon- of dochterlief. De tweede stap is de splitsing. Wie die nog niet zo vlot kan, oefent hier best nog wat voor. De laatste stap is de uitkomst berekenen. Een hele boterham dus!! We oefenen hier heel veel op, zodat we dit vlot kunnen.

De taallessen gaan gewoon rustig verder. Lezen, oefeningen maken, schrijven, … Met steeds meer en moeilijkere woorden.

We mochten ook in groepen aan de computer werken. Wat we daar maakten is nog een verrassing, maar binnenkort krijgen jullie dit wel te zien.

Vandaag was het wel echt een topdag in de klas: we maakten onze eigen pasta. De klasgroep was verdeeld in 3 groepen: groep 1 kneedde de deeg, groep 2 mocht de pastadeeg uitrollen en er slingers van maken en groep 3 mocht tomaatjes en knackworstjes snijden en kaas raspen. We werkten met een doorschuifsysteem zodat iedereen alles eens kon doen. Daarna was het smullentijd!!! Een beetje pasta, een beetje toppings (iedereen mocht vrij kiezen) en eten maar. Onze buikjes zaten zo vol dat we ons fruitjes niet meer helemaal op kregen.

Zo, dit was het verslag van de voorbije (korte maar krachtige week).

Tot snel

Ayush en Jessim

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»