Reporters van de week: Alina en Jef

Dag mama’s en papa’s,

Het is onze beurt vandaag voor de reporter van de week. We moesten wel weer even nadenken wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben.

De lessen van taal en rekenen gaan steeds verder en we leren steeds moeilijkere woorden en oefeningen lezen en oplossen.

Uiteraard deden we nog heel wat andere zaken. Sinds kort mogen we weer gaan zwemmen. We zijn allemaal verdeeld in zwemgroepen om zo goed te leren zwemmen. Je kan de verschillende zwemgroepen herkennen aan de verschillende kleuren van de badmutsen.

Vorige dinsdag hebben we iets super leuks gedaan in de klas. We oefenden het lezen van een stappenplan om een eitje te bakken. Eerst boter in de pan, dan eitje erbij, dan zout op het ei, … Uiteraard wilden we dit stappenplan ook eens echt uitproberen. We hebben dus dinsdag namiddag allemaal een eitje mogen helpen bakken. Er waren kindjes die liever een omelet hadden en anderen kozen voor een spiegelei. De juf had boterhammen voorzien die we erbij konden eten. Wat een fijne middag!!

Op woensdag hadden we een activiteit waar heel wat kindjes zenuwen voor hadden: we mochten vertellen over onze eigen held: wie is mijn held en waarom is dat mijn held? Voor de klas komen vertellen is niet voor iedereen even gemakkelijk!!

Vandaag, donderdag, zijn we samen met de leerlingen van het 2de leerjaar op stap gegaan naar De Route. Daar werden we getrakteerd op een toneelvoorstelling: “Hoe oma almaar kleiner werd.” We gingen allemaal flink te voet naar daar en terug naar school en genoten van het mooie weertje.

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van onze week!

Tot de volgende keer.

Alina en Jef

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»