Reporter van de week: Margo en Seppe

Beste ouders, hier zijn we weer. Bijna alle kindjes uit onze klas kwamen al eens aan bod voor reporter van de week. Margo is de laatste die voor de eerst keer mee ons verslagje maakt. Seppe is er al voor de 2de keer bij.

Wat een fijne carnavalsweek was het toch!! Elke dag mochten we verkleed naar school komen. Maandag als dier, dinsdag glitter en chique, woensdag in alle kleuren van de regenboog en vandaag fluo. Morgen is het de laatste dag van de carnavalsweek en mag iedereen kiezen. We sluiten de week dan ook af met een klein feestje.

Tussendoor moesten we toch ook nog een beetje werken. Voor taal oefenen we de moeilijke klanken als ng en nk verder in. Ook woorden met ei of ij en au of ou leren we beter kennen. We lezen ook al verkleinwoorden en woorden zoals pa, ma, vlo, … We horen een lange klank, maar schrijven een korte.

Bij rekenen was het deze week vooral herhaling. Het was weer tijd voor een nieuwe sprongtoets. De kilogram, de vlakke figuren, de helft, … het kwam allemaal aan bod.

Ook ons thema van wero is afgewerkt, dus ook daar hebben we een toets van gemaakt.

We maakten ook een beetje kennis met een nieuwe taal: Frans. We beluisterden een verhaaltje en leerden de namen van enkele muziekinstrumenten in het Frans. Spannend hoor.

We hebben het dus weer lekker druk gehad de voorbije weken. We hebben dus allemaal best veel zin in de vakantie!!

Geniet ervan allemaal en graag tot de volgende keer!!

Groetjes

Seppe en Margo

Weekverslagje

De afgelopen week stond meester Dimitri voor de klas. Dat ging super! We hebben heel wat toffe dingen gedaan. Voor wiskunde werd sprong 6 aangesneden.

Lees meer»

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»