Reporter van de week: Margo en Seppe

Beste ouders, hier zijn we weer. Bijna alle kindjes uit onze klas kwamen al eens aan bod voor reporter van de week. Margo is de laatste die voor de eerst keer mee ons verslagje maakt. Seppe is er al voor de 2de keer bij.

Wat een fijne carnavalsweek was het toch!! Elke dag mochten we verkleed naar school komen. Maandag als dier, dinsdag glitter en chique, woensdag in alle kleuren van de regenboog en vandaag fluo. Morgen is het de laatste dag van de carnavalsweek en mag iedereen kiezen. We sluiten de week dan ook af met een klein feestje.

Tussendoor moesten we toch ook nog een beetje werken. Voor taal oefenen we de moeilijke klanken als ng en nk verder in. Ook woorden met ei of ij en au of ou leren we beter kennen. We lezen ook al verkleinwoorden en woorden zoals pa, ma, vlo, … We horen een lange klank, maar schrijven een korte.

Bij rekenen was het deze week vooral herhaling. Het was weer tijd voor een nieuwe sprongtoets. De kilogram, de vlakke figuren, de helft, … het kwam allemaal aan bod.

Ook ons thema van wero is afgewerkt, dus ook daar hebben we een toets van gemaakt.

We maakten ook een beetje kennis met een nieuwe taal: Frans. We beluisterden een verhaaltje en leerden de namen van enkele muziekinstrumenten in het Frans. Spannend hoor.

We hebben het dus weer lekker druk gehad de voorbije weken. We hebben dus allemaal best veel zin in de vakantie!!

Geniet ervan allemaal en graag tot de volgende keer!!

Groetjes

Seppe en Margo

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»