Op stap in Gent

Vandaag stond er nog eens een uitstapje op het programma.  Om 8u stonden de taxi’s paraat om ons naar het station te brengen.  Maar toen we de borden in de vertrekhal bestudeerden, stond daar plots een oranje pijl met +13’.  Wat zou dat willen zeggen?  Jammer genoeg hadden we vertraging door een bermbrand.  We lieten dit niet aan ons hart komen en bekeken het loket, de voorkant van het station, het perron, …  Om 5 voor 10 arriveerden we in Gent-Dampoort.  Van daaruit vertrokken we naar de Korenlei om met boot mee te varen.

Wat hebben we genoten van de vele weetjes die onze gids meegaf:

  • weet je nog de vele draken in Gent,
  • urine kon je verkopen aan de leerlooiers dat nodig hadden,
  • of hoe keizer Karel een huilbaby was en achterbleef bij een tante, terwijl zijn ouders terug naar Spanje gingen.
  • dat er ook een manneke pis te vinden is in Gent
  • dat Gentse waterzooi vroeger bestond uit riviervissen
  • Dat er een olijfboom is die al 200 jaar in Gent staat
  • Er terug meer vis in de Leie zit.

Vervolgens trokken we naar het Gravensteen.  Door de hectische voormiddag aten we om half 12 onze boterhammen eerst op.  Dat smaakte.  Daarna starten we de rondwandeling in het Gravensteen.  We kwamen in verschillende kamers en ervaarden de burcht.

Van daaruit verkenden we de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.  We gingen door het grafittistraatje en passeerden over de vrijdagmarkt.  Daar gingen we op zoektocht naar de verschillende ambachten op de wapenschilden.  Deze staan op het standbeeld van Jacob Van Artevelde. Tenslotte de trein op en in Sint-Niklaas stonden de taxichauffeurs alweer klaar. 

Dank u wel aan de chauffeurs van de dag en de helpende begeleiders!

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»