Olifanten en het eerste leerjaar maken samen soep!

We zijn gestart met de samenwerkingsmiddagen voor de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Het is de bedoeling om de kinderen van de derde kleuterklas op een speelse manier te laten kennismaken met de juffen en de werking van het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar helpen hen hierbij een handje en zullen op deze manier ook nog eens kunnen genieten van het spelen in de kleuterklassen. In de loop van het jaar doen we minstens maandelijks samen één of meer activiteiten.

Onze eerste samenwerkingsmiddag was opgebouwd rond het thema ‘de herfst’, nu het wat kouder begint te worden vonden we het tijd om eens samen lekkere warme soep te maken.

De leerlingen uit het eerste leerjaar hielpen onze kleuters om samen de groenten te snijden. Onder het toeziend oog van de juffen gingen we aan de slag met echte mesjes…best wel wat spannend maar iedereen heeft dit super goed gedaan! De EHBO doos is netjes dicht gebleven.

Na het snijden ruimden we alles op en was het tijd om boterhammetjes te gaan eten…ondertussen stond er een super grote pot soep op het vuur te pruttelen.

In de namiddag luisterden we, zoals elke middag tijdens het kwartierlezen, naar een leuk verhaal. Deze keer niet elk in zijn klasje maar gezellig samen in onze Boekaal. We kregen er wel honger van…gelukkig was de soep klaar. Samen smulden we van de heerlijke tas soep en voor we het wisten was ons dagje alweer voorbij.

Het was een zeer fijne start van onze uitwisselingsdagen. Volgende maand gaan we samen naar het huis van de Sint…we kijken er al naar uit!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»