Olifanten en het eerste leerjaar maken samen soep!

We zijn gestart met de samenwerkingsmiddagen voor de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Het is de bedoeling om de kinderen van de derde kleuterklas op een speelse manier te laten kennismaken met de juffen en de werking van het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar helpen hen hierbij een handje en zullen op deze manier ook nog eens kunnen genieten van het spelen in de kleuterklassen. In de loop van het jaar doen we minstens maandelijks samen één of meer activiteiten.

Onze eerste samenwerkingsmiddag was opgebouwd rond het thema ‘de herfst’, nu het wat kouder begint te worden vonden we het tijd om eens samen lekkere warme soep te maken.

De leerlingen uit het eerste leerjaar hielpen onze kleuters om samen de groenten te snijden. Onder het toeziend oog van de juffen gingen we aan de slag met echte mesjes…best wel wat spannend maar iedereen heeft dit super goed gedaan! De EHBO doos is netjes dicht gebleven.

Na het snijden ruimden we alles op en was het tijd om boterhammetjes te gaan eten…ondertussen stond er een super grote pot soep op het vuur te pruttelen.

In de namiddag luisterden we, zoals elke middag tijdens het kwartierlezen, naar een leuk verhaal. Deze keer niet elk in zijn klasje maar gezellig samen in onze Boekaal. We kregen er wel honger van…gelukkig was de soep klaar. Samen smulden we van de heerlijke tas soep en voor we het wisten was ons dagje alweer voorbij.

Het was een zeer fijne start van onze uitwisselingsdagen. Volgende maand gaan we samen naar het huis van de Sint…we kijken er al naar uit!

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»