Naar de Ster!

Na een bewogen jaar, konden we toch op schoolreis. Het bleef een schoolreis in de buurt, we trokken namelijk naar provinciaal domein ‘De Ster’. Omdat we geloofden in de capaciteiten van de kinderen trokken we er met de fiets naar toe. En dat verliep super goed, mede dankzij de goede fietsbegeleiding, waarvoor dikke dank u wel aan iedereen die mee begeleidde!!!

Onderweg planden we even een pitstop bij de schoonouders van juf Julie. Daar kregen we een warm ontvangst met zelfgemaakte koekjes en een sapje. Na deze suikers hervatten we onze tocht. We kwamen om 10u aan op ‘De Ster’ en stapten naar de kinderboerderij. Onderweg hielden we even een knabbel- en speelpauze en lieten ons rollen van de heuvel tot we helemaal draaiden. Wie dat niet zag zitten, bouwde meteen een kamp. Dolle pret.

In de kinderboerderij verwonderden we ons om de pracht en lelijkheid van sommige dieren. En daarna was het tijd om naar de speeltuin te stappen. Daar was het uiteraard dolle pret. Jammer genoeg was het een beetje te fris om te pootje baden. Na het middagmaal nog een beetje spelen en dan werden we door de ouderraad getrakteerd op een lekker ijsje, waarvoor dank.

Wat vliegt de tijd, we moesten al teruggaan naar de fietsen. We deden nog een laatste challenge op de fit-o-meter. Hier maten we onze krachten tegen elkaar af. Wie trotseert de monkey bars, wie kan zichzelf optrekken en hoelang houd je de flamingostand vol? Er zitten heel wat krachtpatsers in het 3e leerjaar. Aangekomen bij de fietsen, wachtte de fietsbegeleiding ons op en keerden we veilig huiswaarts terug.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»