Met het 4de en 5de leerjaar naar een park vol pret : Bellewaerde

Op vrijdag 17 juni 2022 konden de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar na een zeer lange coronaperiode op schoolreis richting Ieper. Natuurlijk waren de zenuwen gespannen, want de verwachtingen waren groot.

De zon was al van de partij, toen we al heel vroeg moesten verzamelen op de speelplaats. Na een vlotte busrit kwamen we toe op de parking van het pretpark.

2 gidsen wachtten ons op, want we mochten een kijkje nemen achter de schermen bij de carnivoren : de tijgers, de leeuwen en luipaarden.

Het was niet vanzelfsprekend dat we de dieren konden zien, want zij leven alsof ze in het wild zouden leven. Gelukkig kwam een pocherige tijger pronken voor de tralies. Deze is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hij weegt ongeveer 250 kg en eet wel 20 kg vlees per week.

Deze tijger heeft een hoog knuffelgehalte , maar dit is toch niet aan te raden.

Na het verorberen van onze lunch konden we eindelijk naar de overweldigende attracties. De Boomerang, de Huracan en de Screaming Eagle waren voor de durvers onder ons. Het magische huis van Houdini was een uitdaging voor de maag.

Maar met het warme weer waren de waterattracties wel heel erg populair, een aangename verfrissing.

In de Jungle Mission konden we dan samen even op adem komen en kijken naar de verschillende tropische dieren die op ons pad kwamen.

Flamingo’s op 1 poot
Even genieten van de rust.

Maar zoals aan elk mooi liedje kwam er ook aan onze schoolreis een einde.

De buschauffeur bracht ons veilig terug huiswaarts.

Op school wachtten de ouders ons op en konden we onze ervaringen uitgebreid vertellen. Een schoolreis om nooit te vergeten.

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»