Met het 4de en 5de leerjaar naar een park vol pret : Bellewaerde

Op vrijdag 17 juni 2022 konden de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar na een zeer lange coronaperiode op schoolreis richting Ieper. Natuurlijk waren de zenuwen gespannen, want de verwachtingen waren groot.

De zon was al van de partij, toen we al heel vroeg moesten verzamelen op de speelplaats. Na een vlotte busrit kwamen we toe op de parking van het pretpark.

2 gidsen wachtten ons op, want we mochten een kijkje nemen achter de schermen bij de carnivoren : de tijgers, de leeuwen en luipaarden.

Het was niet vanzelfsprekend dat we de dieren konden zien, want zij leven alsof ze in het wild zouden leven. Gelukkig kwam een pocherige tijger pronken voor de tralies. Deze is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hij weegt ongeveer 250 kg en eet wel 20 kg vlees per week.

Deze tijger heeft een hoog knuffelgehalte , maar dit is toch niet aan te raden.

Na het verorberen van onze lunch konden we eindelijk naar de overweldigende attracties. De Boomerang, de Huracan en de Screaming Eagle waren voor de durvers onder ons. Het magische huis van Houdini was een uitdaging voor de maag.

Maar met het warme weer waren de waterattracties wel heel erg populair, een aangename verfrissing.

In de Jungle Mission konden we dan samen even op adem komen en kijken naar de verschillende tropische dieren die op ons pad kwamen.

Flamingo’s op 1 poot
Even genieten van de rust.

Maar zoals aan elk mooi liedje kwam er ook aan onze schoolreis een einde.

De buschauffeur bracht ons veilig terug huiswaarts.

Op school wachtten de ouders ons op en konden we onze ervaringen uitgebreid vertellen. Een schoolreis om nooit te vergeten.

Weekverslagje

Alweer eventjes geleden dat jullie iets hoorden vanuit het 6de leerjaar. Toch hebben we niet stilgezeten hoor! Integendeel… We waren vooral in de ban van

Lees meer»

Mega Speelstad!

Vanmorgen vertrokken de Beren van juf Kris, de Vissen van juf Els en de Olifanten van juf Georgina op schoolreis. Samen gingen we de Mega

Lees meer»