Leerlingenraad

Zoals elk jaar hebben alle klassen van de lagere school een kandidaat verkozen om de belangen van de school te vertegenwoordigen.

Het was een fijne groep met enthousiaste en gedreven leerlingen. Ze stonden te popelen om mee te werken aan fijne activiteiten voor de ganse lagere school. Jammer genoeg werden we beperkt door de coronamaatregelen.

Van zodra het kon sloegen ze de handen in elkaar om leuke activiteiten te organiseren.

Eerst kwam de fietsenstalling aan de beurt. Daar zijn nieuwe borden gecreëerd zodanig dat elke klas weet welk deel van de fietsenstalling voor hen bedoeld is.

Daarna hebben ze een lente-loopquiz in elkaar gestoken waar elke klas in hun klasbubbel aan kon deelnemen. Ze hebben hier heel wat middagen aan gewerkt en het resultaat mocht er dan ook wel zijn! Wat hebben alle klassen genoten!

En als laatste activiteit hebben ze een wedstrijd uitgeschreven om de dobus een nieuwe naam te geven. Uiteindelijk hebben ze gestemd voor een originele naam “het ravotkot”. Warre van het tweede leerjaar was de winnaar en mocht een mooi sprookjesboek in ontvangst nemen.

Elke maandelijkse vergadering werden er ook puntjes besproken die in het belang waren van heel de school.

Wat vooral opviel was de samenwerking tussen groot en klein. De oudere leerlingen zorgden ervoor dat de jongere leerlingen ook hun ideeën konden naar voor brengen en dat ze mee konden helpen bij de voorbereiding van de verschillende activiteiten. Zo mooi om te zien!

Dankjewel Febe, Juul, Mona-Lisa, Lennert, Liam, Stien, Finn, Roxanne, Lars, Sterre, Dora en Janne voor jullie inzet, creativiteit, fijne ideeën, toffe samenwerking!

Juf Christine, juf Anne

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»