Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Uitstap naar Gent op 17 mei.

Geplaatst door op in Leerjaar 3
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 554
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Donderdag vertrokken we in alle vroegte richting station.  Daar aangekomen verkenden we het station en verreikten we onze woordenschat met perron, loket, ic-trein, sporen, ticket en zo veel meer.  We zochten op welk spoor we moesten opstappen en namen de ic-trein naar Gent Dampoort.

b2ap3_thumbnail_foto1.jpgb2ap3_thumbnail_foto3.jpg

Daar aangekomen speurden we de buurt rond naar woningen met een trapgevel, klokgevel, jaartallen, spreuken en leuzen en bizarre windhanen zoals een zeemeermin en een draak.  Ook zagen we de duidelijke invloed van zure regen op de gebouwen.  

In het graffittistraatje en op de vrijdagsmarkt lieten we ons lied voor de rode duivels eens horen in Gent.  Het filmpje kan je bekijken door hierop te klikken.

https://youtu.be/iMJcRoALTgc

b2ap3_thumbnail_foto2.jpgb2ap3_thumbnail_foto4.jpg

We passeerden het stadshuis en trokken naar de Sint-Baafskathedraal.  In de crypte leerden we waar het woord monnikenwerk vandaan kwam.  Daar zagen we Middeleeuwse boeken liggen waarbij de letters verguld waren met goud en rijkelijk versierd.  En er was nog zoveel meer te zien: kerken, monstransen, schilderijen, de bisschoppen, gewaden, ….

We stapten door naar de graslei en bij een blik naar achter zagen we 3 torens op één rij: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk. 

Aangekomen bij het Gravensteen klopten we op de grote poort en traden we binnen in de wondere wereld van de Middeleeuwen.   Nadat onze boterhammen op waren, maakten we een rondgang doorheen de ridderzaal, langs wenteltrappen naar de donjon, de kelder, de kapel en de verdedigingsmuur.  In de vergeetput zagen we gelukkig niemand meer zitten.  Wat sommigen wel wat akelig vonden waren de vele folteringstuigen die er stonden, anderen vonden dit dan weer fascinerend. 

b2ap3_thumbnail_foto5.jpgb2ap3_thumbnail_foto6.jpg

Ons uurwerk toonde 13u dus was het tijd om naar ‘Kundabuffi’ te gaan.  Dit betekent de ‘wakker maker’.  Want hoewel onze ogen altijd open zijn, zijn wij toch niet altijd wakker.  Waren er plots geen kinderen die thuis een steen in de wasmachine wouden steken of doormidden zagen?  De wereld heeft vele geheimen en wij ontdekten er tijdens ‘Kundabuffi’ heel veel van.  Dit alles met begeleiding van verschillende muziekinstrumenten door Patrick. 

b2ap3_thumbnail_foto7.jpgb2ap3_thumbnail_foto8.jpg

Om 15u was het jammer genoeg alweer tijd om aan onze terugtocht naar huis te beginnen en daarna onze trein huiswaarts te nemen.

Hartelijk dank aan alle begeleiders en de taxi-ouders/grootouders!

 

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!