Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Uitstap naar Gent

Geplaatst door op in Leerjaar 3
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 761
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Vandaag trokken we gewapend met rugzak en fluohesje naar Gent. Ook de zon was van de partij.  Eerst deden we een korte verkenning in het station van Sint-Niklaas: woorden als loket, perron, stationsklok, ic-trein,  … werden opgefrist.

Om 9u arriveerden we in Gent-Dampoort.  Daar zagen we een sluis vooraleer we op de vrijdagsmarkt aankwamen. We leerden dat het standbeeld van Jacob Van Artevelde naar Engeland wees als aandenken voor zijn tussenkomst in de 100-jarige oorlog.  We zochten ook de wapenschilden van de verschillende ambachtslieden die op het beeld afgebeeld zijn.  Ondertussen straalde de zon erop los en vlogen de jassen uit. 

b2ap3_thumbnail_DSCN5711.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN5713.JPG

We vervolgden onze weg via het graffitistraatje, langs het stadhuis en het politiekantoor van Flikken.  Dan bezochten we de Sint-Baafskathedraal, waar we heel wat mooie dingen zagen en vooral gingen om indrukken op te doen.  Toen we op de Sint-Michielsbrug stonden zagen we de 3 torens op  1 rij: het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk.  Daarna gingen we via de Korenlei naar het Gravensteen.  Daar aten we eerst onze boterhammen op.  We aten daarbij ook lekkere radijsje vers geplukt uit onze ‘schooltuin’.  Daarna gingen we op verkenning doorheen het Gravensteen. Van daaruit trokken we naar het Vredeshuis.  

 

In het vredeshuis stond Patrick klaar om ons wegwijs te maken tussen de wondere schatten van de aarde.  Kundabuffi!   Belangrijk hierin is dat de buitenzijde niet belangrijk is, maar wel wat binnenin zit.  We leerden instrumenten van over de hele wereld kennen.  Het was weeral super!

 

We trokken onder een stralende hemel naar de trein.  Daar hadden we om 16u een trein.  Maar er was en technisch defect in Lokeren.  Gelukkig zorgde de NMBS voor een relatief snelle oplossing en kwamen we een uur later dan voorzien toch aan in Sint-Niklaas.  Alvast heel erg bedankt van alle moedige ouders die ons opwachten aan het station.  

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!