Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Schoolreis - Planckendael

Geplaatst door op in Leerjaar 3
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 877
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Even een kort verslag van onze toffe schoolreis....

Ik denk dat er heel veel kaarsjes gebrand zijn, want we hadden fantastisch weer.  In de voormiddag was het wel warm, maar zonder dat de zon er was.  In de namiddag verscheen het zonnetje en werd het nog warmer en moesten we zelfs smeren.

In de voormiddag bezochten we Azië en Amerika.  We keken naar bizons, de olifanten met kalf, kamelen, ...  Ook de lori's gingen we bezoeken en we mochten ze ook nectar voederen.  Dit gaf enkele mooie beelden, die te bezichtigen zijn in het fotoalbum.

We picknickten in Amerika aan de kinderboerderij.  Daar mochten we nog even spelen.  Daarna zakten we af naar Afrika om het pasgeboren girafje te bezoeken. Schattig!!  

Om 14u werden we dan verwacht bij de gids die ons vanalles leerde over bomen, hout en natuur.  Hoe de dieren hout gingen aanwenden maar ook de mens.  We zagen een schedel van een bever, leerden iets meer over de bolobo's en ontdekten dat er papier bestaat, gemaakt van olifantenpoep.  Dit heet poepa. We ontdekten de smaak van zoethout, sommige vonden dit best lekker, anderen hielden een nare smaak in hun mond over.   Om onze dag af te ronden trokken we naar Oceanië om de pinguïns te voederen.  Jammer genoeg mochten we dit niet doen omdat het te druk was.  Dan maar een ijsje gaan halen, ook lekker en nog vlug het boompad beleven en dan trokken we huiswaarts.  

We kwamen mooi op tijd toe om 18u.  

Jullie hebben wellicht gezien dat de leerlingen van 1 en 2 al een mooi fluohesje aanhadden, wij hebben dat ook.  Maar ik houd ze even in reserve omdat we nog naar de bakker gaan.  Uit ervaring weet ik dat er altijd leerlingen zijn zonder fluohesje en zo is dat probleem ook opgelost.  De leerlingen krijgen maandag ook een boekje mee van Planckendael.  b2ap3_thumbnail_DSCN3861.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN3783.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN3834.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN3801.JPG

 
0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!