In aanloop naar de feestdagen …

Begin december verwachtten we hoog bezoek, namelijk Sinterklaas en zijn pieten. Dus we wouden toch tonen wat we konden in het derde leerjaar en naaiden een zwart pietje of een roetveegpietje. De steek was heel eenvoudig, maar vermits het voor velen de eerste keer was dat ze naaiden, was het toch even zwoegen en zweten. Iedereen zette uiteindelijk een mooi resultaat neer. En de Sint en zijn pieten keurden ze ook goed en waren onder de indruk van onze prestaties.

Toen Sinterklaas weg was, haalden we de kerstviering boven. Dat is altijd een gezellige periode. We schreven onze nieuwjaarsbrieven, die dit jaar een muzikaal kantje hebben, toch zeker voor diegene die het aandurven om hem te zingen. En dus moesten we ook onze zangstem verder inoefenen. We maakten ook een gepersonaliseerd kerstkaartje met een selfie. Op de achterzijde staat dan de qr-code voor de karaokeversie van het lied dat bij de nieuwjaarsbrief hoort.

Maar daar hield het niet bij op. We zijn volop aan het knutselen. Gisteren doken we in de behangerslijm en we gaan ervoor zorgen dat een glas omgetoverd wordt tot een mooie kerstdecoratie. De basis ziet er alleszins al heel fijn uit. En omdat we zo graag knutselen in 3, maken we ook nog een raamdecoratie. Die kan elk jaar opnieuw gebruikt worden, als ze maar goed opgeborgen wordt.

Tussen al het werken door was er ook de voorleesweek, dat werden echt heel gezellige, knusse momentjes. De leerlingen en ik genoten er met volle teugen van.

En daartussen leerden wij nog cijferend optellen en zetten wij de breuken verder op punt. In taal zitten we volop tussen de kranten artikels en pluizen wij uit hoe we er één zelf kunnen maken. En bij wereldoriëntatie zitten we in een thema waar techniek centraal staat. Na de vakantie gaan we dan zelf een voertuig in elkaar knutselen. Zodat we de juf wat kunnen ontlasten en het voertuig materiaal kan wegbrengen naar Nicole en mevrouw directeur. Spannend toch…. We gaan ook nog bruggen bouwen en vliegers uittesten, heel wat leuke opdrachten staan ons nog te wachten.

Maar eerst genieten van de vakantie! Fijne feestdagen aan iedereen, maak er een gezellige periode van.

Wie wil kan nog meegenieten van onze sfeerfoto’s. Klik hier.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»