Het 4de leerjaar op bezoek in het gemeentehuis

De leerlingen van het vierde leerjaar op de trappen van het gemeentehuis.

Op donderdag 23/09/2021 maakten de leerlingen van het 4de leerjaar kennis met de verschillende diensten van onze gemeente.

Eerst kwam Hans, werkzaam bij de jeugddienst, in onze klas interessante info vertellen over zijn eigen taken en de andere diensten. Na een uurtje theorie konden we dan op pad richting het gemeentehuis.

We mochten kennismaken met de burgemeester en de schepenen. Zij waren ernstig aan het vergaderen. Daarna mochten we nog een kijkje nemen bij alle medewerkers van de verschillende diensten. Zelfs in de kelder was er wat te beleven. Daar bewaren ze duizenden boeken en geschriften over verschillende eeuwen heen in het archief.

De rondleiding door Hans

Deze uitstap maakte ons werothema “tot uw dienst” wel heel concreet.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»