Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd!

Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar windturbine Nobel. We kregen een moeilijke maar interessante rondleiding over de opbouw en werking van zo een turbine. Ook konden we door een VR-bril ervaren hoe de wereld bovenop een windturbine er uit ziet. Er was ook tijd voor ontspanning want we konden jumpen op een springkasteel. Het ritje terug verliep, net zoals de heenrit, perfect!

Dankjewel aan Etienne voor de fietsbegeleiding en aan Wase Wind voor de technische info.

Fietsafstand : 10,9 km

Donderdag stond een ware kuitenbijter op onze fietsplanning: we trokken naar Fort Liefkenshoek te Kallo. We trotseerden enkele kleine hellingen en een paar kasseistrookjes en na anderhalf uur waren we ter plaatse.  Het zonnetje was alweer van de partij.  We leerden over de 80-jarige oorlog, Napoleon Bonaparte, de Red Star Line en de cholera. Onze gids was top. Na het verorberen van het lunchpakket met een fris drankje mochten we naar het belevingscentrum. Een aanrader om met het gezin nog eens over te doen in de vakantie.

Omstreeks 14.30 uur vatten we de terugtocht aan. Een stevig windje op kop!

Het was een sportieve, leerrijke dag!

Dankjewel aan onze fietsbegeleiders Etienne, Johan, Filip en Marina en onze bezemwagenchauffeur Luc.

Fietsafstand: 44,3 km

En dan op vrijdag alweer de fiets op richting De Ster. Het zonnetje was ietsje minder aanwezig. Maar dat kon de pret niet bederven. We wandelden naar het dierenpark, we maakten het aquapark onveilig en we speelden fijn op de speeltuin. Ook een partijtje baseball stond op het programma. Om half 3 werd de terugtocht ingezet.

Ook alweer een dikke merci aan de fietsbegeleiding Etienne, Myriam, juf Christine, juf Anne en Rune om ons op de fiets veilig heen en terug te loodsen!

En aan juf Joke een dikke pluim om ons zo een toffe sportdag te zorgen!

Fietsafstand: 18,7 km

We duwen onze teller voor deze week dus af op 73,9 km.  Knappe prestatie zesdeklassers!

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»