Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd!

Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar windturbine Nobel. We kregen een moeilijke maar interessante rondleiding over de opbouw en werking van zo een turbine. Ook konden we door een VR-bril ervaren hoe de wereld bovenop een windturbine er uit ziet. Er was ook tijd voor ontspanning want we konden jumpen op een springkasteel. Het ritje terug verliep, net zoals de heenrit, perfect!

Dankjewel aan Etienne voor de fietsbegeleiding en aan Wase Wind voor de technische info.

Fietsafstand : 10,9 km

Donderdag stond een ware kuitenbijter op onze fietsplanning: we trokken naar Fort Liefkenshoek te Kallo. We trotseerden enkele kleine hellingen en een paar kasseistrookjes en na anderhalf uur waren we ter plaatse.  Het zonnetje was alweer van de partij.  We leerden over de 80-jarige oorlog, Napoleon Bonaparte, de Red Star Line en de cholera. Onze gids was top. Na het verorberen van het lunchpakket met een fris drankje mochten we naar het belevingscentrum. Een aanrader om met het gezin nog eens over te doen in de vakantie.

Omstreeks 14.30 uur vatten we de terugtocht aan. Een stevig windje op kop!

Het was een sportieve, leerrijke dag!

Dankjewel aan onze fietsbegeleiders Etienne, Johan, Filip en Marina en onze bezemwagenchauffeur Luc.

Fietsafstand: 44,3 km

En dan op vrijdag alweer de fiets op richting De Ster. Het zonnetje was ietsje minder aanwezig. Maar dat kon de pret niet bederven. We wandelden naar het dierenpark, we maakten het aquapark onveilig en we speelden fijn op de speeltuin. Ook een partijtje baseball stond op het programma. Om half 3 werd de terugtocht ingezet.

Ook alweer een dikke merci aan de fietsbegeleiding Etienne, Myriam, juf Christine, juf Anne en Rune om ons op de fiets veilig heen en terug te loodsen!

En aan juf Joke een dikke pluim om ons zo een toffe sportdag te zorgen!

Fietsafstand: 18,7 km

We duwen onze teller voor deze week dus af op 73,9 km.  Knappe prestatie zesdeklassers!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»