Een kort verslag

We zijn aanbeland bij de eerste vakantie in het derde leerjaar. We deden de laatste tijd heel veel fijne dingen. We waren heel muzisch bezig en ontdekten gips en maakten er een spook mee. Dit werd een hele uitdaging. Engelse les kregen we ook, dit door middel van 2 liedjes. Deze les werd heel enthousiast onthaald. En ook de lessen aan de computer zijn mega ‘moeilijk en leuk’, opslaan, afsluiten, word openen, …. En ook met de iPad gaan we regelmatig aan de slag: in groepswerk, met een kahoot quiz, een sorteertool, ….

We deden ook mee aan de frietwedstrijd van Marc De Bel, maar jammer genoeg hebben we nog niks vernomen. Maar via de media vernamen we wel dat Marc De Bel meer dan 20 000 covers kreeg. We moesten een cover ontwerpen voor zijn nieuwste boek ‘Stoverij met frieten’. We konden kiezen uit werken op de computer of een blad. We mochten ook verschillende materialen gebruiken. Het was een succes en we stuurden onze exemplaren ook op. We wachten dus geduldig af.

Een ander succes was ons muziekinstrument. De leerlingen schreven een eigen instructie uit, moesten zelf de materialen bepalen en meebrengen en daarna een instrument maken. Er werd hier en daar nog wat bijgestuurd en geëvalueerd.

Ondertussen kunnen we al optellen en aftrekken tot 1000 en leerden we meegebracht materiaal verdelen in gelijke delen. Na de vakantie gaan we hierop verder om op die manier tot de breuken te komen. Wij zijn dus echt vertrokken met een cake, peperkoek, appel en het echt verdelen.

Het lezen voor de kinder- en jeugdboekenjury loopt als een trein, hopelijk nemen de leerlingen in de vakantie ook een boek vast om zo aan kwartierlezen thuis te doen. In de klas is dat toch steeds een heel gezellig moment.

Verder hadden we vandaag nog een fijn afsluitmoment: een sportief moment ‘i love football’ en een film ‘Dolfje Weerwolfje’.

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»