Dino’s in de olifantenklas!

Diplodocus, stegosaurus, tyrannosaurus,… noem maar op, we kennen ze nu allemaal in de olifantenklas.  Echte dinosaursexemplaren konden we niet bewonderen maar gelukkig hadden we heel wat prenten ,boeken en speelfiguren om te gaan bekijken. We konden al snel de dino’s verdelen in groepen: vleeseters, planteneters en viseters!

We leerden ook hoe de dino’s aan hun einde kwamen. Vraag maar eens hoe de dino’s zijn uitgestorven… Ze zullen het voor jullie even uit de doeken doen! De kleuters genieten enorm van het spelen met de dino’s!

De blokkenhoek werd dino-land, daar kan je met dino’s spelen en maken de kleuters met houten blokken dino grotten. De poppenhoek werd omgebouwd tot dinosaurusmuseum. In de zandbak bouwden we met nat zand een vulkaan en plaatsten de dino’s er op een veilige afstand bij. In de boekenhoek kunnen de kleuters zich verdiepen in verschillende encyclopedieën rond dinosaurussen. En als dat nog niet genoeg is kunnen ze hun hartje ophalen aan de werktafels! We leerden een dino tekenen aan de hand van een stappenplan en maakten met brooddeeg dinofossielen.

Op het contract van deze week…. Prenten in de juiste volgorde leggen en letters nastempelen waren de moetjes. Het spelen van het schaduwspel en het bekijken van educatieve dinofilms op de computer waren de magjes. De magjes waren deze week ook erg geliefd!!  

Ook het kwartierlezen deze week was enorm boeiend: We lazen elke dag een stukje uit een dinosaurusencyclopedie! Tijdens ons bezoekje aan de bibiotheek hebben we er veel meegebracht naar de klas.

Het dinotijdperk voorbij? Alvast niet in de olifantenklas! Daar leven nog echte dino’s…

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»