Dierenarts op bezoek

In het 3e leerjaar krijgen de leerlingen de taak om de dieren op school te verzorgen. Zo hebben wij 2 cavia’s en 3 kippen waarvoor wij zorgen. Maar we maakten ons zorgen over een kip haar oog. En 1 cavia eet niet makkelijk en een andere had hele lange nagels.

Nu hebben we veel geluk dat Olivia, van de 3e kleuterklas, haar papa een dierenarts is. Hij onderzoekt en behandelt eigenlijk kleine huisdieren zoals honden en katten, maar voor deze ene keer wou ook eens onze cavia’s en kippen onderzoeken. De cavia’s verkeren in een goede gezondheid, de nagels werden geknipt en we kregen ook een voedingsschema. De kip moet de komende dagen nog wat extra verzorging krijgen, maar ook dit komt in orde.

We maakten van de gelegenheid gebruik om onze vragen op Anton, de dierenarts los te vuren. Zo kwamen we te weten dat een studie tot dierenarts 6 jaar duurt, dat hij geen boerderijdieren of zoo dieren kan behandelen. Dat er een operatiekwartier is, ….. Kortom het was alweer heel leerrijk.

Wij willen dr De Nert Anton dan ook heel erg bedanken dat hij tijd wou maken om onze dieren te onderzoeken en behandelen, mercikes!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»