De kop is er af!

Zo… we zijn weer gestart! Woensdag maakten we kennis met elkaar en werden de klasafspraken overlopen. Een hele boterham… een heel verhaal. Maar dat paste dan ook meteen in ons jaarthema: GBS Het Kompas, een school vol verhalen! We kwamen via ‘de 3 wijzen’ ook heel wat te weten over de juffen en meester van onze school. Het was een fijne startvoormiddag.

Donderdag stond er al meteen een wiskundeles op de planning: we herhaalden de natuurlijke getallen tot miljard. Ja … ook een triljard kwam even ter sprake. Weet jij met hoeveel nullen je dat schrijft?

In de les Frans herhaalden we les couleurs en ook les adjectifs en le pluriel. Dat ging vlotjes!

Ook vrijdag werkten we verder met de natuurlijke getallen. In de lessen media en beeld werkten we aan onze verjaardagskalender. Als hoogtepunt was er de mete-en petekindjesverkiezing. Best wel een beetje spannend. Hieronder zien jullie welke duo’s en trio’s er gevormd werden.

Zo … we kunnen nu genieten van een zonnig kermisweekend.

Niet vergeten: maandag zwemmen, dinsdag turnen, woensdag pedagogische studiedag en ’s avonds infovergadering in onze klas.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»