De kop is er af!

Zo… we zijn weer gestart! Woensdag maakten we kennis met elkaar en werden de klasafspraken overlopen. Een hele boterham… een heel verhaal. Maar dat paste dan ook meteen in ons jaarthema: GBS Het Kompas, een school vol verhalen! We kwamen via ‘de 3 wijzen’ ook heel wat te weten over de juffen en meester van onze school. Het was een fijne startvoormiddag.

Donderdag stond er al meteen een wiskundeles op de planning: we herhaalden de natuurlijke getallen tot miljard. Ja … ook een triljard kwam even ter sprake. Weet jij met hoeveel nullen je dat schrijft?

In de les Frans herhaalden we les couleurs en ook les adjectifs en le pluriel. Dat ging vlotjes!

Ook vrijdag werkten we verder met de natuurlijke getallen. In de lessen media en beeld werkten we aan onze verjaardagskalender. Als hoogtepunt was er de mete-en petekindjesverkiezing. Best wel een beetje spannend. Hieronder zien jullie welke duo’s en trio’s er gevormd werden.

Zo … we kunnen nu genieten van een zonnig kermisweekend.

Niet vergeten: maandag zwemmen, dinsdag turnen, woensdag pedagogische studiedag en ’s avonds infovergadering in onze klas.

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»