Dag 4 van onze schoolsportklassen

Tafeltennis, teambuilding en kinbal

Onze ochtend startte met een wandeling naar de Route. Daar stonden Liesl en Pieter-Jan ons op te wachten. We werden in 2 groepen verdeeld.

We kregen een initiatie tafeltennis van Eric en Théo van de tafeltennisclub TTC Sint-Pauwels. We begonnen eenvoudig, dachten we. We moesten een pingpongballetje op onze palet stilhouden en dan moesten we het laten botsen op onze palet. Daarna moesten we het balletje doorgeven van palet naar palet. En daarna deden we verschillende oefeningen met Théo en Eric op de pingpongtafel. Het was echt heel tof en werden vaardiger in het slaan op het balletje.

Bij Liesl en Pieter-Jan werkten we aan vertrouwen hebben in anderen. Echt niet eenvoudig voor sommigen, maar ook hier groeiden we erin. Daarna gingen we aan de slag met een grote bal om een kinbal te spelen. Eerst leerden we omgaan met de grote bal door bowling te spelen met levende kegels. Daarna speelden we het spel. Er werd kinbal blauw geroepen en de bal werd weggeslagen. De bedoeling was dat de blauwe ploeg de bal opving, vooraleer deze de grond raakte. En zo was het de bedoeling dat er punten worden gemaakt.

Alweer een heel fijne dag en we waren net terug voor het onweer. Er staan nog veel foto’s in het fotoalbum, bekijk ze zeker eens.

Morgen de laatste dag, die gaat zeker buiten door, dus wees voorzien!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»