Dag 4 van onze schoolsportklassen

Tafeltennis, teambuilding en kinbal

Onze ochtend startte met een wandeling naar de Route. Daar stonden Liesl en Pieter-Jan ons op te wachten. We werden in 2 groepen verdeeld.

We kregen een initiatie tafeltennis van Eric en Théo van de tafeltennisclub TTC Sint-Pauwels. We begonnen eenvoudig, dachten we. We moesten een pingpongballetje op onze palet stilhouden en dan moesten we het laten botsen op onze palet. Daarna moesten we het balletje doorgeven van palet naar palet. En daarna deden we verschillende oefeningen met Théo en Eric op de pingpongtafel. Het was echt heel tof en werden vaardiger in het slaan op het balletje.

Bij Liesl en Pieter-Jan werkten we aan vertrouwen hebben in anderen. Echt niet eenvoudig voor sommigen, maar ook hier groeiden we erin. Daarna gingen we aan de slag met een grote bal om een kinbal te spelen. Eerst leerden we omgaan met de grote bal door bowling te spelen met levende kegels. Daarna speelden we het spel. Er werd kinbal blauw geroepen en de bal werd weggeslagen. De bedoeling was dat de blauwe ploeg de bal opving, vooraleer deze de grond raakte. En zo was het de bedoeling dat er punten worden gemaakt.

Alweer een heel fijne dag en we waren net terug voor het onweer. Er staan nog veel foto’s in het fotoalbum, bekijk ze zeker eens.

Morgen de laatste dag, die gaat zeker buiten door, dus wees voorzien!

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»