Dag 3 van onze schoolsportklassen

Skateboarden, kan-jam, honkbal

Vandaag de derde dag.. en het was al meteen een warme start. We trokken naar de Route en daar werden we alweer verwelkomt door Liesl en Pieter-Jan van de gemeente. We trokken naar het spelcomplex van de Houtvoort. Liesl begeleidde de kan-jam en honkbal. Kan, watte? Wel kan-jam is eigenlijk een spel waarbij je met een frisbee werpt naar een doel. Jouw partner staat aan het doel en mag de frisbee helpen om in het doel terecht te komen door deze een duwtje te geven.

Honkbal of beter gekend als baseball. Is een spel waarbij je in 2 teams werpt en de tennisbal zo ver mogelijk probeert te slaan om zo een homerun af te werken.

Voor het skateboarden werd een externe firma ingeschakeld om het materiaal te voorzien en de basiskneepjes aan te leren. Eerst was het wel wat sukkelen, want hoe doe je die bescherming aan? En is dit een knie of elleboogbescherming? Het was wat puzzelen, maar als iedereen een helm en bescherming had kon er geoefend worden. Sommige leerlingen waren heel vaardig en andere hadden iets meer angst. De ene nam de ramp al zittend op het skateboard en enkelingen waagden zich hieraan staand op het skateboard.

Sowieso was dit alweer een heel fijne voormiddag, die voorbij vloog en op school konden we deze sportieve dag afsluiten in alle rust met een kwartiertje lezen. Zalig!

Bekijk zeker de andere foto’s in het fotoalbum.

Weekverslagje

De afgelopen week stond meester Dimitri voor de klas. Dat ging super! We hebben heel wat toffe dingen gedaan. Voor wiskunde werd sprong 6 aangesneden.

Lees meer»

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»