Avonturenklassen donderdag 24 juni 2021

Toen we vanmorgen wakker werden, kwam er een zonnetje piepen achter de wolken. Dat beloofde weer een fijne dag te worden! Na het ontbijt trokken we naar de vijver voor de vlottenbouw. Na wat sjor-en teamwerk hadden de 3 groepjes een heus vlot! Echt een knap staaltje samenwerking zagen we hier. De vlotten bleken goed te blijven drijven en we deden een heuse race op het water. Tof!

Daarna gingen we naar het moerasparcours. Verschillende hindernissen moesten we afleggen door samen te werken als een sterk team. Iedereen aan het einde van het parcours krijgen bleek een moeilijke opdracht en het was fijn om de zesdeklassers op zo’n fantastische manier te zien samenwerken. Een speeddouche spoelde de moerasmodder van ons af. Dat deed deugd!

Op het menu deze middag stond een tomatensoepje, lasagne en een koekje als dessert. Daarna terug naar buiten want we gingen boogschieten. Daarna wachtte de deathride en het hoogteparcours op ons. Best wel een spannend avontuur. Ieder op zijn of haar niveau, maar de zesdeklassers zetten hun beste beentje voor. Super gedaan!

Na deze actieve prestaties was het chillen. Een plonsje in de vijver, op kikkerzoektocht, een partijtje beachvolley, … Voor elk wat wils.

Na het avondmaal gaan we naar het kampvuur. Een liedje, een dansje en marshmallows smullen. Straks kruipen we moe maar voldaan in onze slaapzakken. Wat een avontuurlijke dag!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»