Avonturenklassen dinsdag 22 juni 2021

Vandaag startte de dag met een letterlijk hoogtepunt. De leerlingen mochten zich uitleven tijdens het muurklimmen. Iedereen durfde de uitdaging aan en klom flink de muur op. De ene leerling al wat hoger dan de andere, maar onder de aanmoedigende kreten van de andere klasgenootjes verlegde elke leerling zijn eigen grenzen. Knap! Daarna maakten enkele leerlingen het nog wat spannender door op de pamperpaal te klimmen en dan naar de trapeze te springen. Dit was een echte uitdaging. Heel wat leerlingen raapten hun moed samen en brachten deze opdracht tot een goed eind. Ook juf Winny en juf Joke waagden de spong. Sommige leerlingen vonden dit iets te hoog, en moedigde de andere leerlingen aan bij hun heuse sprong.

’s Middags konden we smullen van een lekker warm maal. Eerst aten we een lekker tasje soep. Daarna aten we cordon blue met aardappelen en peche. Na dit lekkere maal konden we van start gaan met de namiddagactiviteit. Een teambilding stond op de planning. Samenwerken en communicatie waren de sleutelwoorden tijdens deze verschillende opdrachten. Daarna even opwarmen met een lekker tussendoortje en dan terug naar buiten. Archery tag stond gepland. Hierbij werden we verdeeld in een blauw en rood team. Met (zachte) pijl en boog moesten we de tegenstanders uitschakelen en de vlag van het andere team bemachtigen. Wat een dolle pret.

Een frisse douche hadden we verdiend. Na de douche aten we een lekker smosje. Deze avond staat er ook nog een leuk spel op het programma.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»